Dartos doo postoji preko 25 godina na tržištu Srbije i predstavlja lidera u oblasti pasivne protivpožarne zaštite.

Materijal za montažne objekte

U proizvodnji se upotrebljava pocinkovani limovi sa slojem cinka 275 g/m2, kvaliteta čelika S350GD od kojih se prave konstruktivni profili dimenzija 90 mm X 37 mm i 140 mm X 37 mm. Gotovi profili se izrađuju u proizvodnom pogonu, mogu isporučivati pojedinačno ili montirati tj. nitnovati sa čeličnim pop nitnama u potrebne oblike kao što su: zidovi, podovi, plafoni, krovni nosači i tako se isporučuju na gradilište.

Spajanje određenih oblika vrši se pomoću vijaka (samorezaca). Sve građevine se mogu oblagati različitim materijalima (OSB ploča, mineralna vuna, stiropor-demit fasada, gips-karton ploče, gips-vlaknaste ploče, vlagootporne i vodootporne ploče itd.). Pokrivanje objekata moguće je sa svim vrstama pokrivača (crep, tegola, trapezni lim, krovni sendvič paneli). U zavisnosti od vrste i debljine izolacije, mogu se postići koeficijenti toplotne izolacije za niskoenergetske i pasivne objekte.

Energetska potrošnja za niskoenergetske kuće iznosi do 40 kWh/m2 godišnje, može da se izrazi kao 2,7 l lož ulja/m2, pa se niskoenergetska kuća popularno naziva i “trolitarska kuća”. Pasivne kuće ispunjavaju još strožije kriterijume: godišnja energetska potrošnja iznosi svega 15 kWh/m2 ili 1 l loživog ulja po metru kvadratnom godišnje (tzv. “jednolitarska kuća”).

Neophodni preduslovi koji moraju biti ispunjeni da bi objekat bio svrstan u “pasivne kuće” su:

  • Perfektna termička izolacija podova, zidova i krovnih površina objekata,
  • Kompaktan, dobro “zadihtovan” tj. zaptiven objekat,
  • Komforno provetravanje.

Radno vreme

Naša linija za podršku
je dostupna 8 sati dnevno

Ponedeljak-Petak: 8h do 16h

Pozovite nas

Naše kancelarije

  • Dartos Srbija Obrenovac

    Obrenovac

    Braće Lazića 168/2

Mapa

Zainteresovani ili imate pitanja?